Тиждень дитячого читання в ОНЗ Шкарівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – ШБІЦ

Тиждень дитячого читання в ОНЗ Шкарівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Browse By

З метою формування в учнів бережного ставлення до книг, підвищення читацької культури підростаючого покоління, вдумливого читання та любові до художнього слова, відповідальності за правильне й раціональне використання книг, виявлення кращих читачів, розвитку творчого потенціалу дитини з 26 березня по 02 квітня 2019 року в ОНЗ Шкарівська ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив Всеукраїнський Тиждень дитячого читання.
Протягом Тижня проведено багато цікавих та змістовних заходів, конкурсів, у яких учні показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності. Оформлено книжкові виставки та куточки, організовано рейди-перевірки збереження підручників «Живи, книго!».
Завідувач ШБІЦ Мішустіна Л.Г., бібліотекар ШБІЦ Кравченко О.В. разом з бібліотечним активом центру провели акцію «Читаючи книжки – ми пізнаємо світ», опитування «Чи є книга джерелом знань?» для учнів 3-11 класів. Відповіді були різноманітні та цікаві, ми дізнались, що більшість учнів люблять і поважають книжку.
Для учнів 1-2 класів було проведено вікторину «Вгадай казкового героя», а учні 3-4 класів намалювали портрет «Улюбленого літературного персонажа». Для учнів 5-7 класів – провели пізнавальну бесіду «З книгою в майбутнє»; конкурс плакатів «Читати модно завжди!» для учнів 4-6 класів.
В рамках Тижня учні 8-11 класів відвідали шкільний краєзнавчий музей, щоб дізнатися історію виникнення шкільництва.
27 березня 2019 року ми провели конкурс гуморесок «Сміх – це радість із глибини» для гунів 1-11 класів. Діти прочитали підготовлені твори, а також показати свої артистичні здібності.
До 89-річчя з дня народження геніальної української письменниці сучасності Ліни Костенко у бібліотечно-інформаційному центрі була оформлена книжкова виставка «Ліна Костенко – поетичний голос народу», а також було продемонстровано документальне відео про життя і творчий шлях поетеси.
Щоб дізнатися читацькі уподобання учнів 3-11 класів нашої школи, ми провели анкетування «Ми читаюча нація?».
Протягом Тижня дитячого читання проходила акція «Подаруй бібліотеці книгу», завдяки якій наш бібліотечний фонд поповнився на 21 примірник художньої літератури.
На завершення Тижня дитячого читаннями провели свято книги «Читаюча людина – успішна людина». В кінці свята ми нагородили «Найкращих читачів» медалями, грамотами і подарунками, а також відзначили переможців конкурсів: «Сміх – це радість із глибини», «Артбук улюбленої книги», «Читати модно завжди!» – подяками.
Тиждень дитячого читання був насиченим, змістовним та цікавим. Усі заходи, які були проведені, сприяли активізації творчої діяльності дітей, любові і поваги до книг.