Всеукраїнський тиждень права – ШБІЦ

Browse By

Всеукраїнський тиждень права

З 7 грудня у нашій школі розпочався Всеукраїнський тиждень права.

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована у 2008 році з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

 Першими свої знання у галузі прав людини демонстрували учні 10 класу. 7 грудня вони стали активними учасниками семінару на тему: «Знання тоталітарних режимів потрібне для розуміння необхідності розбудови демократії в Україні», який провела для них вчитель історії та правознавства Тіщенко А.В.

8  грудня учні 5-6 класів переглянули відеоматеріал «Великі права маленької дитини» та обговорили побачене. Цей урок був спрямований на поглиблення знання дітей про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України.

9  грудня був проведений урок-суд над шкідливими звичками  для учнів 9 класу. Урок був спрямований на поглиблення знань учнів про їх права і які наслідки має пристрасть до згубних звичок.

10 грудня учні 11 класу підготували презентації та доповіді до Дня прав людини, а також про людей які отримали Нобелівську премію.
У біблотечному центрі була оформлена книжкова виставка «Держава.Право. Закон.». Проходив показ відео на правову тематику.
 Тиждень правових знань виявився дуже інформаційним, змістовним, динамічним. Учні школи отримали багато нових знань з питань правової культури, правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті.

IMG_6588IMG_6556Изображение 036 Изображение 020 Изображение 014 Изображение 013 Изображение 005 Изображение 001 IMG_6809