Конкурс каверів зарубіжних пісень українською мовою – ШБІЦ

Конкурс каверів зарубіжних пісень українською мовою

Browse By

Найкращий дар, що має людина від Бога – це мова. Різними мовами говорять люди. На земній кулі існує близько 3000 мов. Але кожному найкращою, наймилішою є його рідна мова.
Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями. 
Корені українського слова проросли з найдавніших діалектів праслов’янських племен, рясними пагонами розвинулися в часи Давньоруської держави.
Вперше українську народну мову було піднесено до рівня літературної наприкінці ХVШ століття з виходом у 1798 році першого видання “Енеїди” Івана Котляревського, який вважається зачинателем нової української літературної мови.
Т.Г. Шевченко своїм величезним талантом розкрив невичерпні багатства народної мови, осягнув її, і як ніхто, розкрив чудову, чарівну музику українського слова:
Ну що б, здавалося, слова…
Слова та голос –
Більш нічого.
А серце б’ється – ожива,
Як їх почує!…
Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут корінець роду українського, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж до сліз коли чуємо рідне слово.
А яка мелодійна наша мова.  Тому так легко покладається на музику. Українська пісня… Хто не був зачарований нею. Вона натхненна безмежна шириною і красою образів.  
Як звучить наша рідна українська мова у сучасній інтерпретації?  Для того, щоб дати відповідь на це питання ми провели у нашій школі конкурс каверів зарубіжних пісень українською мовою.
Все навколо наповнилося атмосферою щастя та радості. Звідусіль лунали чарівні пісні рідною українською мовою, адже учні 5 – 11 класів з задоволенням співали. Кожна пісня мала свою особливість, а кожен клас отримав заслужені нагороди. Отож у конкурсі «Кавери українською» призові місця отримали:
Учні 5 – 7 класів:
І місце – 5-Б клас;
ІІ місце – 5-А клас;
ІІІ місце – 6 і 7 класи.
Учні 8 – 11 класів:
І місце – 10 клас;
ІІ місце – 8 клас;
ІІІ місце – 11 і 9 класи;
ІV місце – 10-Б клас.
Вітаємо!