«Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня» – місячник шкільних бібліотек – ШБІЦ

«Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня» – місячник шкільних бібліотек

Browse By

Нова українська школа (НУШ) – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Шкільні бібліотеки як обов’язковий структурний підрозділ НУШ є важливим складником сучасного освітнього середовища.
Головною метою діяльності шкільних бібліотек є забезпечення якісного бібліотечно-інформаційного обслуговування учасників освітнього процесу та надання допомоги педагогам у всебічному розвитку особистості з глибоко усвідомленою громадською і соціальною позицією, системою наукових знань відповідно до інтересів Української держави.
В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2019 «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня» в ОЗО «Шкарівській академічний ліцей – центр позашкільної освіти» було проведено багато різноманітних заходів.
Для ознайомлення педагогічного колективу з планом проведення заходів Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, завідувачка шкільного бібліотечно-інформаційного центру, Мішустіна Людмила, виступила з доповіддю на педагогічній нараді.
Перший тиждень місячника розпочався з усного журналу: «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».
Для учнів 5-9 класів була організована літературна кав’ярня «Час читати», де учні мали можливість поділитися враженнями від прочитаних творів, а також познайомитися з творчістю сучасних авторів.
Учні 7-8 класів підготували матеріал до дня книжок-ювелярів «Усе минуще, тільки книги вічні». В цей день на перервах вони презентували свої роботи у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі, це було цікаво і пізнавально.
Щоб зацікавити учнів 1-4 класів читанням бібліотекарі ШБІЦ проводили бесіди в ігровій формі «Діти, книга, бібліотека». Провели віртуальну-подорож «Казковий світ бібліотеки», діти побачили відео про найкрасивіші та незвичайні бібліотеки світу. Був проведений конкурс малюнків «Бібліотека очима дітей». Всі юні таланти отримали солодку винагороду.
Для формування в учнів 1-11 класів позитивної мотивації до читання, читацьким активом був проведений флешмоб «Я і книжка», після якого дітям були роздані пам’ятки про значення книги в житті людини, правила поводження з книгою. Також учні читацького активу випробували себе в ролі бібліотекаря в дублер-шоу «Бібліотекар на час». Вони обслуговували читачів, допомагали у підборі літератури.
Для учнів 5-11 класів був проведений фотокрос «Моє хобі – читання», діти з радістю фотографувались з своїми улюбленими книжками. Найкращі роботи були нагородженні грамотами.
21 жовтня 2019 року в ШБІЦ був проведений конкурс читців поезії Бориса Олійника «Стою на землі!», в якому взяли участь 15 учнів.
28 жовтня 2019 року в нашому ліцеї відбулася цікава зустріч учнів 2-5 класів із чарівним і талановитим казкарем Олексієм Зоредаром, якій презентував свою нову книжку «Історії Чаросвіту: НІЧ НАРОДЖЕННЯ». Учні з великим задоволенням слухали розповідь письменника, задавали питання, фотографувалися на згадку про зустріч.
Традиційно у рамках місячника бібліотек були проведені рейди перевірки підручників, разом з класними керівниками ми дізналися про стан підручників і нагадали учням правила поводження з книжками.
Завдяки акції «Книжка в дарунок бібліотеці», фонд нашого бібліотечного центру поповнився гарними, сучасними книжками на 60 примірників художньої літератури. Була оформлена книжкова виставка нової літератури «Книжкова алея».
Діти наше майбутнє, і для їх всебічного розвитку нам, дорослим, потрібно всіляко допомагати і підтримувати молодь.