28 серпня – Успіння Пресвятої Богородиці – ШБІЦ

28 серпня – Успіння Пресвятої Богородиці

Browse By

Православна церква 28 серпня відзначає Успіння Пресвятої Богородиці – одне з-поміж 12 найважливіших свят. Цей день має подвійний зміст: людська скорбота поєднується з упевненістю в тому, що смерті у форматі знищення не існує. За три дні до смерті Марії явився архангел Гавриїл і сповістив про близький перехід її до вічності. Згідно з церковним переданням, в цей день апостоли полишили місця своєї проповіді та дивним чином зібрались в Єрусалимі, щоб попрощатись з Пресвятою Богородицею і здійснити погребіння її пречистого тіла. Перебуваючи навколо її ложа, вони були засліплені яскравим світлом, в якому явився сам Христос в оточенні ангелів та архангелів. У цей момент чиста душа Діви Марії без страждання, ніби уві сні, відійшла до Господа.
Інші назви свята: «Успіння», «Велика Пречиста», «Обжинки». До середини серпня за старим стилем закінчувалися жнива хлібів, звідси й пішла назва свята.
Кажуть, що у цей день не варто встромляти у землю гострих предметів — не буде урожаю. Окрім цього, не варто вступати в суперечку, особливо зі своїм обранцем: маленька незгода може перерости в серйозний скандал. Якщо цього дня закінчите якусь важливу справу, то це обіцяє Вам удачу та прибуток.
Прикмети 28 серпня
З давніх давен наші предки стежили за природніми явищами та змінами, які відбувались довкола, тому визначили, за яким принципом змінюється погода:

  • вранці немає заморозків – їх не буде ще два тижні; погода хороша – друга половина вересня буде непогожою;
  • веселка – осінь буде теплою;
  • багато павутини – зима буде;
  • якщо до Успіння землю розорати, то можна встигнути ще одну копицю потиснути.
    Дивись.info – https://dyvys.info/2020/08/28/yaki-svyata-vidznachayut-28-serpnya-imenyny-narodni-prykmety/