ПРО НАС – ШБІЦ

Browse By

ПРО НАС

     Бібліотеки – одне з великих надбань цивілізації. Без цих закладів неможливо уявити розвиток науки, освіти, культури, життя громадян нашої країни. Адже сучасна бібліотека – це лише та бібліотека, яка розвивається разом з громадою, не боїться змін і звіряє свій пульс з вимогами часу. Бібліотечні заклади мають значний досвід у запровадженні інновацій, цікавої проектної діяльності та створення комфортних умов для творчого розвитку громади, завдяки якому поповнюють свої ресурси, оновлюють матеріально-технічну базу, гідно репрезентують інтелектуальні і культурні здобутки нашого народу.
Наша шкільна бібліотека була створена ще 1977 року. Першим бібліотекарем була Анастасія Тимофіївна Однорог. В ті роки під поняттям «бібліотека» розуміли лише певне приміщення, де зберігалися книжки. Зараз бібліотека – це не тільки книгосховище, це особливий простір, з особливою енергетикою, настроєм, затишком. Ніщо не може замінити спілкування з книгою. Обмін інформацією та емоціями. Так, саме обмін. Бо той, хто вважає, що книга говорить, а ти лише слухаєш, той помиляється. Це справжнісінький діалог. Голос читача не менш важливий, ніж голос автора.
Основними завданнями бібліотеки як соціокультурної структури незалежно від часів і суспільних устроїв є зібрання, упорядкування, зберігання знань та інформації на всіх носіях і з усіх каналів інформації. І до цього ще одне завдання – воно ж головне і синтезуюче – обслуговування наявними в бібліотеці джерелами усіх бажаючих.
Така діяльність бібліотеки сприяє становленню її як інформаційного центру навчального закладу.
Завдяки спільним інтересам директора ОЗО «Шкарівський академічний ліцей» Крутакова О. та сільського голови Бондаря А., направлених на розвиток культури і навчально-виховного процесу школи, проста сільська шкільна бібліотека ще у 2010 році трансформувалась у сучасний шкільний бібліотечно-інформаційний центр (ШБІЦ). Наша оновлена бібліотека стала набагато більшою і з більшими можливостями, загальна площа бібліотечного центру складає 170 квадратних метрів. Відеовізитка
Шкільний бібліотечно-інформаційний центр ОЗО «Шкарівський академічний ліцей» – це структурний підрозділ, що включає фонд книг, різноманітні інформаційні і технічні засоби, має в наявності комплекс обладнання і меблів, читальний зал з робочими зонами, зона відпочинку, виставкова зона, комп’ютерна зона, яка має 8 робочих місць з вільним доступом до мережі Інтернет, Wi-Fi, лекційний зал оснащений 52 посадовими місцями, інтерактивною дошкою, комп’ютером, документ камерою та кольоровим принтером. Всі ці умови створені для індивідуальної роботи та розвитку навчально-пізнавальної діяльності учнів, підвищення професійного рівня вчителів. Це сфера діяльності, над якою постійно працює ШБІЦ, удосконалюючись новим змістом роботи.


Загальне керівництво шкільним бібліотечно-інформаційним центром здійснює директор ОЗО        «Шкарівський академічний ліцей» Крутаков О., очолює роботу ШБІЦ завідувач  Мішустіна Л., призначений директором школи.
У своїй роботі бібліотечно-інформаційний центр ОЗО «Шкарівський академічний ліцей» ступенів керується:
• Конституцією України;
• Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про бібліотеки та бібліотечну справу», «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки та бібліотечну справу», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про культуру»;
• регламентованими документами місцевих органів управління освітою;
• рекомендаціями Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В.О. Сухомлинського;
• Статутом ОЗО «Шкарівський академічний ліцей».
Мета шкільного бібліотечно-інформаційного центру: забезпечення у повному обсязі інформаційних потреб користувачів.
Шкільний  бібліотечно-інформаційний центр  має такі відділи:

Абонемент

Книгосховище

Виставкова зона

Медіатека

Читальний зал

Лекційний зал

Зона відпочинку

Увага!!! Увага!!!

Для всіх і кожного!

З 8.30-16.30 є унікальна можливість користування безкоштовним Інтернетом, Wi-Fi !

No views yet