27 вересня в Україні та світі відзначають День туризму – ШБІЦ

27 вересня в Україні та світі відзначають День туризму

Browse By

Всесві́тній де́нь тури́зму — свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

Свято встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 року в місті ТорремоліносІспанія.

У жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації — головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму, що є виконавчим органом ООН та займається активізацією та розвитком туризму, розробкою та впровадженням світової туристичної політики.

У вересні 1999 року на XIII сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації, що проходила у м. Сантьяго (Чилі), Україну було обрано до Виконавчої ради організації.

Українці дуже люблять подорожувати – за даними Державної служби статистики, у 2016 році за кордном побували майже 2,5 мільйонів наших співвітчизників. Серед найпопулярніших напрямків: Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія та Німеччина. А для літніх відпусток найпривабливішими країнами залишаються курорти Іспанії,

За кордон українці подорожують заради емоцій, вражень та щоб подивитись, як живуть люди поза звичним оточенням. Найцікавішими місцями визнають країни Азії, Африки та Америки, де суттєво відрізняється світогляд, а також архітектура та природа.