Всеукраїнський день бібліотек 2018 – ШБІЦ

Всеукраїнський день бібліотек 2018

Browse By

Всеукраїнський день бібліотек відзначається в Україні щорічно 30 вересня.
Бібліотеки – один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань.
Всеукраїнський день бібліотек встановлений в Україні «…враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства та підтримуючи ініціативу бібліотечної громадськості…» згідно з Указом Президента України «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня 1998 р. № 471/98.
Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. Серед провідних — Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, Національна парламентська бібліотека України, Національна бібліотека України для дітей, Національна історична бібліотека України, Державна науково-технічна бібліотека України та інші
Кількість бібліотечних працівників перевищує 52 870.
Послугами книгосховищ користуються понад 17490 тисяч читачів.
У цей день в нашому шкільному бібліотечно –інформаційному центрі відбулося свято «Цей дивосвіт – бібліотека». Учні 4-Б класу показали сценку «Казка про книжку» для 1-Б класу, в якій пояснюється чому треба любити і берегти книжки. Учні 3 класу написали твір на тему : «Для чого потрібна бібліотека». Старшокласники провели акцію «Читаємо і спілкуємось у бібліотеці», а також вони провели опитування вчителів та учнів школи і дізналися їхні уподобання. Учні 7 класу намалювали плакат до цього дня.