90 років від дня народження Всеволода Нестайка – ШБІЦ

90 років від дня народження Всеволода Нестайка

Browse By

30 січня — день народження найпозитивнішого дитячого письменника України Всеволода Нестайко. У цьому році митцю виповнилось би 90 років. Його твори викликають посмішку у всіх поколінь читачів, а «Тореодори з Васюківки» — одна з найвеселіших книг у всій шкільній програмі.
Всі книги та оповідання Всеволода Нестайка відрізняються яскравими персонажами, веселими і захоплюючими пригодами, фірмовим авторським гумором, а також повчальними історіями, які виховують в дітях тільки позитивні якості. Письменник отримав велику кількість нагород, в тому числі і Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня. Читати книги Всеволода Нестайка варто батькам маленьких дітей, а також всім шанувальникам дитячої літератури високого рівня.
За більш ніж 50 років Всеволод Зіновійович Нестайко видав близько 40 книг, казок і п’єс.
Серед всіх популярних оповідань, повістей і казок Всеволода Нестайка відзначимо такі: «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків», «Загадка старого клоуна», «Космонавти з нашого будинку», «Загадковий Яшка”. Сонячний зайчик і сонячний вовк». У творах письменника прославляється справжня дружба, доброта, а також готовність прийти на допомогу нужденній людині, що виховує в маленьких читачах тільки кращі якості.

https://book-small-town.jimdofree.com/новини/січень-2020/90-років-від-дня-народження-всеволода-зіновійовича-нестайка/