День матері – одне з головних родинних свят, в Україні відзначається 10 травня – ШБІЦ

День матері – одне з головних родинних свят, в Україні відзначається 10 травня

Browse By

Щороку навесні в Україні відзначається День матері – одне з головних родинних свят, присвячене найріднішій жінці в житті кожної людини.
Подібні дні відзначаються у всьому світі вже понад 100 років. Так, у США День матері отримав офіційний статус ще в 1914 році. В незалежній Україні День матері було встановлено указом президента України в 1999 році і відзначається у другу неділю травня. Цього року воно припадає на 10 травня.
Головний подарунок на День Матері для всіх мам це, звичайно, увага. У це свято не прийнято дарувати цінні подарунки, однак символічні, або зроблені власними руками, порадують мам. Також важливо, надати підтримку мамі і показати, яка вона дорога для вас.
У США і країнах західної Європи існує практика прикраси одягу квіткою червоної гвоздики, якщо мама жива, і білої, якщо її вже немає. Багато також намагаються в цей день відвідати своїх батьків, навіть якщо вони живуть далеко.
ІСТОРІЯ СВЯТА
Традиція святкувати День матері пішла з США. У 1907 році Анна Джарвіс, щоб віддати данину пам’яті своїй матері, виступила з пропозицією заснувати таку дату. Її підтримала влада, а згодом до ініціативи приєдналися й інші країни.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/lite/holidays/den-materi-2020-shcho-priynyato-v-cey-den-robiti-10980839.html
Як відзначають День матері в Європі і світі.

радиції святкування