Бібліотека – Берегиня національної культури, скарбниця творчості народної – ШБІЦ

Бібліотека – Берегиня національної культури, скарбниця творчості народної

Browse By

Щорічно 30 вересня в нашій країні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято було проголошене Указом Президента України від 14.05.1998 року. Як відзначалося в Указі свято було встановлене в зв’язку з великим внеском бібліотек у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури та необхідністю подальшого підвищення їх ролі у житті суспільства.
В цей день у нашому ліцеї було проведено багато цікавих заходів. Завідувач шкільного бібліотечно-інформаційного центру (ШБІЦ) Мішустіна Людмила та бібліотекар ШБІЦ Кравченко Олена на перервах розповідали дітям про бібліотеку, про значення книги в житті людини, про правила зберігання та користування книгою, показували пізнавальне відео. Учні 8-9 класів провели бесіду-опитування вчителів та учнів нашого ліцею: «Коли ти останній раз брав книжку у бібліотеці?». Відповіді нас порадували, більшість користувачів заходять у бібліотеку кожен день, і, якщо не беруть книжку додому, то читають її у бібліотечному центрі. З учнями 3-х класів проводились пізнавальні ігри – «Що то за герой» та «Чарівна торбинка». За правильні відповіді школярі отримали цікаві подаруночки. Також у ШБІЦ були оформлені інформаційний стенд та виставка книг на тему: «Її величність українська книга», «Акція подаруй бібліотеці книгу».
Щоб показати, яка наша ненька Україна гарна, чарівна та багата на талановитих людей у ОЗО «Шарівський академічний ліцей» був проведений конкурс читців патріотичної поезії «Слово про Україну». Для дотримання правил карантину всі учасники конкурсу були у захисних масках. Учні 1-2 класів на конкурс присилали відео свого вірша, а учні 3-4 класів розповідали віршики для журі конкурсу кожен окремо. Учні 5-10 класів не тільки розповідали віршики, але й створили цілі музичні композиції, які заряджали всіх учасників позитивним настроєм. Переможці отримали грамоти і можливість взяти участь у місцевому конкурсі читців патріотичної поезії.
Сьогодні кожна бібліотека – острівець духовності, а кожен бібліотекар – хранитель духовних скарбів. А ще бібліотека – Берегиня національної культури, скарбниця творчості народної.