День знань – завжди свято! – ШБІЦ

День знань – завжди свято!

Browse By

День знань – одне із головних свят навчального року – урочисте, хвилююче і відповідальне. Це свято об’єднує всю громаду – від найменших, тих хто вперше піде до школи і стане першокласником, до серйозних старшокурсників – тих, хто стоїть на порозі дорослого життя. Цього року, у зв’язку з пандемією коронавірусу, початок нового навчального року буде без традиційного свята першого дзвоника.
Як державне свято і пам’ятний день, День знань був затверджений в СРСР ще з 1980-го року, Указом Президії Верховної Ради Радянського Союзу № 3018-X від 1-го листопада 1980-го року «Про святкові і пам’ятні дні “. З утворенням нових незалежних держав, 1-е вересня – День знань, враховуючи його важливість і актуальність для наступних поколінь, був збережений і закріплений додатковими указами та постановами відповідних законодавств переважної більшості цих суверенних держав. У школах проводиться перший святковий урок, який щороку має різні теми.
День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, надій і несподіваних зустрічей. У звязку з карантинними обмеженнями святкова лінійка була проведена тільки для учнів 1 і 11 класів.
    1 вересня у Шкарівській академічний ліцей до першого класу прийшло 18 дівчаток і 23 хлопчики. Щирі привітання для учнів від директора – Олег Крутаков, перші пісні від першачків, зворушливе виконання державного гімну у виконанні талановитої Маргарити Пістоляк, хвилювання батьків і сльози радості були у цей день на святі. Проводжали всією шкільною родиною вчителів, які завершили багаторічну працю на педагогічній ниві.