Онлайн-конкурс читців української скоромовки «СЛОВО ДО СЛОВА – ЗЛОЖИТЬСЯ МОВА» – ШБІЦ

Онлайн-конкурс читців української скоромовки «СЛОВО ДО СЛОВА – ЗЛОЖИТЬСЯ МОВА»

Browse By

Наша мова багата на твори усної народної творчості. Окремим жанром усної народної творчості є скоромовки. Вони вчать дітей правильно, чітко вимовляти окремі складні звуки. Часто їх швидке промовляння перетворює скоромовку на «спотиканку», коли той, хто прагне швидко проказати, перекручує слова. Освоєння скоромовок – заняття веселе та корисне.
Скоромовки для дітей – це в першу чергу гра, а не навчання. Попри те, що скоромовки треба швидко проговорювати, вони вчать дитину, яка квапиться в промові, вимовляти фрази більш повільно, не «з’їдаючи» закінчення, так, щоб її розуміли, в неї покращується чіткість мовлення і тренується пам’ять.
Як вчити:
✅ Обирайте скоромовки зі зрозумілими для дитини словами, або ж попередньо поясніть нові слова.
✅ Беріть скоромовки на ті звуки, які вже є у дитини, або які ви відпрацьовуєте.
✅ Додавайте ритм – проговорюючи слова у помірному темпі, відстукуйте ритм долонями чи ногами.
✅ Пришвидшуйтесь поступово. ⠀ ⠀
✅ Додаючи різні ритми, у різних варіаціях, ви гарантовано додасте азарту дитині.
А щоб донести учням красу рідного слова, пробуджувати інтерес до вивчення рідної мови, виховувати любов до творів усної народної творчості, до книги ми вирішили провести онлайн-конкурс читців  української скоромовки “СЛОВО ДО СЛОВА – ЗЛОЖИТЬСЯ МОВА”.
Умови конкурсу:
До участі в онлайн-конкурсі запрошуємо учнів 1-5 класів . Пропонуємо вивчити українську скоромовку, записати її на відео і надіслати своєму класному керівнику, або бібліотекарю Шкарівського опорного ліцею – гімназії.
У зв’язку з карантинними обмеженнями, конкурс читців проходить в онлайн-режимі.

Відео матеріали:  

1   3   4

6  7