Міжнародний день сім’ї – 15 травня – ШБІЦ

Міжнародний день сім’ї – 15 травня

Browse By

15 травня у всьому світі традиційно відзначають День сім’ї. Це свято було започатковане у 1994 році Організацією об’єднаних націй.
Головна мета цього святкування – підкреслити важливість сім’ї для суспільства, нагадати, що кожна родина особлива й унікальна, а також звернути увагу на численні проблеми, які виникають у родинах.
На думку ООН, коли зневажаються основні права однієї сім’ї – єдність усієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою. Щороку до дня сім’ї обирається особлива тема. У 2020 році це “Сім’ї у розвитку: Копенгаген і Пекін +25”.
Це ще доволі “молоде” свято, тому точно встановлених традицій його відзначення ще не сформувалось. Багато родин самостійно придумує, як відзначити цю дату: весело провести час вдома, виїхати на природу, прогулятися містом, відвідати зоопарк чи атракціони. Сьогодні є безліч варіантів зробити дозвілля оригінальним та незабутнім.
З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини – ось мірило розвитку і прогресу країни.