2020 рік – рік білого металевого Щура (Пацюка) – ШБІЦ

2020 рік – рік білого металевого Щура (Пацюка)

Browse By

У переддень нового року всі ми згадуємо сімейні традиції, які були у нас в дитинстві, адже хочеться зробити свято зустрічі нового року максимально затишним і веселим. Так, до свого завершення наближається 2019 рік свині, який дав нам уже, власне, все, що міг з себе вичавити, тому варто починати думати, як же варто провести прийдешній рік. Символом Нового 2020 року є металевий білий щур, також варто відзначити, що цей рік стане особливим адже він буде високосним.
Перші згадки про свято стали відомі ще в третьому тисячолітті до нашої ери, але дослідники і теоретики стверджують, що саме свято з’явилося набагато раніше, хоч і немає про це письмових тверджень. Власне новий рік є найдавнішим святом, яке продовжують святкувати і до цього дня. Втім, не завжди відзначали з 31 грудня на 1 січня, наприклад, у Вавилоні свято відзначалося в день весняного рівнодення. У давнину цю традицію стали переймати і інші народи, але ось в Стародавній Греції Новий рік святкували в день літнього сонцестояння, а в Єгипті з липня по вересень. У всіх випадках свято Нового року супроводжувалося маскарадами, карнавалами та гучними гуляннями. Так століття за століттям у різних країн і народів змінювалася дата святкування і тільки в 1700 році Петро I розпорядився про те, щоб люди святкували Новий рік згідно з європейськими традиціями, саме 1 січня.
Звичай ставити ялинку з’явився також в давні часи, раніше вважалося, що наявність такого дерева або його гілки зуміє захистити будинок і його мешканців від впливу злих сил.
А ось, що стосується появи Діда Мороза є окрема історія згідно з якою, цей казковий герой є Тріскун – який являється духом холоду, власником снігових масивів, полів і лісів. Але в давні часи цей Тріскун не дарував людям ніяких подарунків, навпаки, щоб задобрити його люди робили це самі.
Перед святом обов’язково потрібно зробити генеральне прибирання, необхідно зібрати і викинути весь непотрібний мотлох. Не варто зберігати зламані запальнички, блокноти в яких залишилися від сили пару чистих аркушів, заношений одяг, який вже кілька місяців лежить без потреби та інший непотріб. Звільняючи свій будинок від мотлоху, ви дозволяєте новим ресурсам увійти у ваше життя, а якщо у вас все забито різними дурницями, то ресурсам просто нікуди подітися.
До настання Нового року необхідно помиритися з тими, з ким у сварці. Якщо ви відчуваєте перед кимось провину, то знайдіть в собі сміливість і підіть на відверту розмову з цією людиною. Якщо ж хтось винен перед вами, то хочеться вірити, що у і іншої людини знайдуться в собі сили на розмову і щирі вибачення. Якщо ви хочете, щоб рік був вдалий, то при розмові з тією людиною, з якою хочете налагодити відносини необхідно, щоб всі сказані фрази були дійсно правдиві і щирі.
З огляду на те, що символ майбутнього року білий щур, то для прикраси будинку необхідно використовувати різні елементи, але перевагу віддавати білому і сріблястому кольору. Варто також зробити акцент на тому, що обрані вами прикраси не повинні бути дорогими, адже пацюк воліє до скромності, тому він явно не оцінить марнотратства. znaj.ua