Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності – ШБІЦ

Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності

Browse By

Тарас Шевченко!… Це ім’я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури.
Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.  https://www.culture.ru/persons/10228/taras-shevchenko
Художник і поет, в розумінні Т. Г. Шевченка, носій світла істини, він мусить бути корисним людям. Саме таким поетом і художником, провісником правди і волі був Тарас Шевченко.
З метою популяризації творів великого українського Пророка, письменника, патріота України Тараса Шевченка та задля формування високої духовності молодого покоління, усвідомлення ним національної ідеї, виховання патріотизму і любові до України, української літератури, культури та мистецтва у нашому ліцеї з 28 лютого по 5 березня був проведений  онлайн-конкурс читців поезії Тараса Шевченка «МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, ТАРАСЕ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ!»